Masih menggunakan resepi yang pernah Cik t buat sebelum ini disini. Jom cuba..Rugi tak rasa.
Adunan cheese:
1 s/b agar2 serbuk
1/2 cwn gula
5 keping keju
300ml air
1tin susu cair
Cara-cara:
1. Masak agar2 bersama 300ml air.
2. Dalam bekas lain cairkan keju bersama susu cair menggunakan api perlahan.
3. Apabila agar2 sudah larut masukkan gula. Masukkan juga adunan keju tadi.
4. Kacau sebentar. Padamkan api.
5. Tuang atas adunan milo tadi.
5. Tuang atas adunan milo tadi.
Adunan milo:
2 s/b agar2 serbuk
1 1/2 cwn milo
1/2 cwn gula
1/2 cwn susu pekat
400ml santan pekat
1 liter air
Jom masak..
1. Masak agar2 bersama 1 liter air.
2. Apabila agar2 sudah larut,masukkan santan,milo,gula& susu pekat.- Masak api perlahan.
3 .Setelah adunan mendidih tutup api dan bahagikan adunan kepada 2 bahagian.
4. Satu bahagian dituang ke dalam loyang.apabila permukaan atas menjadi sedikit mengeras,perlahan-lahan tuangkan adunan keju.(kat atas ni kes x sabar la tu yang jadi cam tu)
5. Ulang cara yang sama pada baki adunan milo tadi. Pastikan adunan milo panas supaya dapat melekat dengan adunan cheese.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan