Salam sejahtera,jom melapis kita..tapi lapis yang senang2 je...mudah, senang dan yang paling penting...uummmpphhh sedappp..Jom kepada siapa yang belum pernah cuba..
Bahan bahannya:
A
250 gram creamcheese
1 sudu besar susu pekat
1 sudu besar air
1 sudu besar ovellat
B
1 cawan milo
1/2 cawan mentega
1/2 cawan susu pekat
Sedikit coklat masakan-lebih kurang sebesar saiz kotak mancis.
Sebungkus biskut deluxe cream crackers Hup Seng- guna separuh saja
Cara caranya:
1.Alaskan loyang atau bekas yang sesuai dengan plastik bersih.
2.Satukan kesemua bahan A, pukul kembang, ketepikan.
3.Menggunakan api kecil,kacau semua bahan B menjadi larut. Setelah semua bahan larut dan menjadi sedikit pekat,matikan api.
4.Ambil biskut dan susun diatas loyang. 5.Cedok sedikit adunan coklat dan sapu rata diatas permukaan biskut.
6.Susun lagi biskut diatas lapisan adunan coklat ,sapu rata pula adunan cheese tadi.
7.Untuk memudahkan kerja,saya masukkan adunan cheese ke dalam paiping beg dan picitkan diantara ruang biskut dan sedikit diatas permukaan biskut.
8.Kemudian,ratakan dengan sudu.
Ulang langkah 4 dan 5 hingga habis
,dan akan menghasilkan tiga lapisan coklat dan dua lapisan cheese.
9.Tutup loyang dan simpan didalam peti sejuk semalaman.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan